Mattisson Vláknina z kořene čekanky – 200 g

Čekanka je rod z čeledi složnokvětých a je blízce příbuzná čekance a endivii. Čekanku používali pro její pozitivní zdravotní účinky již Egypťané a za druhé světové války sloužil pražený kořen čekanky jako náhražka kávy. 

MATTISSON Vláknina z kořene čekanky (200 g): Podpora trávení a zdravé střevní mikroflóry

  1. Bohatý zdroj prebiotické vlákniny (inulinu) – Podporuje růst prospěšných střevních bakterií a zdravou mikroflóru, což přispívá ke správnému trávení.

  2. Pomáhá regulovat trávení a vyprazdňování – Přirozeně podporuje činnost střev, zlepšuje trávení a pomáhá při problémech se zácpou.

  3. Podpora regulace krevního cukru – Inulin z čekanky pomáhá zpomalovat vstřebávání cukrů, čímž přispívá k vyrovnané hladině glukózy v krvi.

  4. Nizozemská kvalita bez chemických přísad – 100% přírodní produkt, bez GMO, umělých konzervantů a syntetických sladidel.

  5. Snadné použití do nápojů i jídel – Lze přidat do vody, smoothie, jogurtu nebo pečiva pro snadné doplnění vlákniny každý den.

Čekanka je dvouletá rostlina. V prvním roce roste kořen a rostlina si vytváří velkou zásobu energie, aby v druhém roce vytvořila krásné, modrofialové květy. Touto zásobou je inulin, známý také jako vláknina z kořene čekanky. Pro rostlinu je to zdroj energie, pro nás 100% rostlinná vláknina.

Rostlinná vláknina
Sušený kořen čekanky má vysoký obsah vlákniny a z 85 % se skládá z prebiotické, přírodní rostlinné vlákniny. Některé z těchto vláknin jsou polysacharidy, konkrétně inulin (fruktan) a pektin. Tento výrobek obsahuje přibližně 70 % inulinu a 9 % pektinu.

Jaké jsou výhody kořene čekanky?
Ve vodě rozpustná vláknina inulin z kořene čekanky je prebiotikum a slouží jako zdroj potravy pro mikrobiom v tlustém střevě. Vláknina dokáže absorbovat velké množství vlhkosti, díky čemuž je střevní obsah měkčí a objemnější. Vláknina z kořene čekanky přispívá k normálnímu trávení*.

Dále kořen čekanky podporuje činnost jater*, příznivě působí na srdce* a přispívá k vylučování tělesných tekutin (ledvinami)*.

Jak užívat sušený kořen čekanky?
Sušená vláknina z kořene čekanky má sladkou, mírně nahořklou chuť a lze ji přidat do jogurtu, müsli, salátu, polévky nebo omáčky.

Složení:
Složení 100% sušený kořen čekanky (čekankový kořen) WholeFibre™

Výživová hodnota na 100 g/10 g RI (% RI: referenční příjem na 10 g u průměrného dospělého člověka (8400 kJ/2000 kcal).

energetická hodnota 820 kJ / 196 kcal 82 kJ / 20 kcal

tuk 0 g

z toho nasycený tuk 0 g

sacharidy 5 g/0,5 g

z toho cukry 3 g/0,3 g

bílkoviny 4 g/0,4 g

vláknina 85 g/0,5 g

sůl 0,1 g/0,01 g

draslík 1500 mg/150 mg 7,5 %.

Specifikace
Veganský produkt
Země původu Nizozemsko

EAN kód 8720289192945

Upozornění: Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Ukládat mimo dosah dětí! Nepoužívejte jako náhradu pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Doplněk stravy.

Množství: 200 g

 

Výrobce: Mattisson Healthcare B.V., Middenweg 16, 3401 MB IJsselstein, Nizozemsko, BIO cert. NL-BIO-01.

Skladování: skladujte v suchu, temnu, při teplotách 15-30°C.

Minimální trvanlivost do konce: (viz. obal).

Distributor: Vitamins Cosmetics s.r.o., Krakovská 22, Praha 1, 11000.Tel: 296 230 202, www.001shop.cz.